Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Claes Hemberg är årets bankprofil

Tidningen Privata Affärer utsåg i morse Claes Hemberg som årets väckarklocka. Motiveringen löd:

”Årets Väckarklocka: Claes Hemberg, sparekonom Avanza Bank ”Han tände gnistan som fick de slumrande bolånetagarna att plötsligt vakna till liv.””

Utmärkelsen hänvisar till hansTwitterupprop #sägdinränta, som fick tusentals sparare att tillsammans avslöja skillnaderna i bolånemarginaler, och att det lönar sig att pruta på sin ränta. Dessutom resulterade uppropet till att SvD gjorde räntekartan, vilket ytterligare satte bolånemarginalerna under lupp.

”Att pruta på bolån är busenkelt, nio av tio som försöker lyckas. Hoppas detta kan bli en läxa till att pruta alla andra bankavgifter”, säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza Bank.


För ytterligare information vänligen kontakta:

Claes Hemberg, sparekonom på Avanza Bank

Mobil: 070-861 80 47

Mail: claes.hemberg@avanzabank.se

Om Avanza Bank:

Avanza Bank grundades 1999 och är noterad på Stockholmsbörsen. Bolagets vision är att göra svenskar ekonomiskt självständiga, vilket innebär ambitionen att kunden ska få mer pengar över till sig själv än hos någon annan bank. Tjänsterna inkluderar sparande i aktier, fonder, samt ett starkt pensionserbjudande. Avanza Bank har närmare 300 000 kunder som har cirka 84 MDR SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar cirka 1,7 % av den svenska sparmarknaden. Avanza Bank är näst störst i antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker.

Avanza Bank har de senaste tre åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse ”Årets nöjdaste sparkunder”.

För mer information besök: www.avanzabank.se