Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Avanza lanserar bolån till 1,99 % ränta upp till 50 % av bostadens värde

Boendet är svenskarnas största utgift i livet, ändå påminner bolånemarknaden fram till idag om ett stelt och konsumentovänligt oligopol. Hos andra banker får kunder med låg belåning sämre villkor när de belånar sitt boende. Vi tycker att det borde vara tvärtom.

Lånet vänder sig till Private Banking-kunder med över 3 miljoner i sparkapital. Lånet erbjuds med en 3‑månadersränta som följer reporäntan plus 0,99 procentenheter. Lånet beviljas upp till 50 procent av bostadens värde samt mellan 1 miljon och maximalt 10 miljoner kronor och lanseras i morgon den 14:e november. Räntan avser effektiv ränta per 2013-11-14.

”Vårt nya bolån är anpassat till de kunder som inte behöver låna så mycket. Genom att vända oss till denna mindre grupp bolånare kan vi ta fram ett bättre, billigare och tydligare bolån, prutat och klart. Förhoppningsvis kan vårt bolån vara första steget till att öppna den stela bolånemarknaden för nya idéer och lägre priser”, säger Martin Tivéus, vd på Avanza Bank.

”Med vårt nya bolån kan vi skapa något bättre för ett viktigt kundsegment samtidigt som vi använder vår överskottslikviditet mer effektivt. Vi har ett tak på 1,5 miljard kronor som vi kan låna ut så först till kvarn gäller”, fortsätter Tivéus.

Kunden kan när som helst fritt sätta in och ta ut pengar, inom det beviljade låneutrymmet, utan en ny ansökan eller kreditprövning. På så sätt kan kunderna minska storleken på bolånet när de har pengar över, istället för att låta dem ligga på ett vanligt sparkonto där inlåningsräntan är lägre än räntan på deras bolån.

”Vi vill alltid tillföra något nytt värde till kunderna när vi lanserar en ny produkt. Med den tydliga och enkla kopplingen till reporäntan och möjligheten för våra kunder att när som helst kunna variera storleken på sitt lån efter behov så har vi gjort en väldigt traditionell produkt både bättre och kundvänligare”, kommenterar Martin Tivéus.