Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Avanza vinner Sveriges nöjdaste sparare för femte gången

För femte året i rad tar Avanza hem utmärkelsen Sveriges nöjdaste kunder i kategorin sparande i den årliga undersökningen genomförd av Svenskt Kvalitetsindex (SKI).

"Att ha Sveriges nöjdaste kunder inom sparande är vårt viktigaste interna mål. Det blir ett kvitto på att vi alltid sätter kunden först och håller fokus på vår affärsidé – att våra kunder ska få mer pengar över till sig själva än hos någon annan bank. Årets undersökning visar att våra kunder har högre förväntningar på oss än kunder hos andra banker och samtidigt är mycket mer lojala. Det visar att vi lever upp till kundens förväntningar utan att tumma på service och kvalitet.” säger Martin Tivéus, VD Avanza."
  

SKI mäter och analyserar ett stort antal aspekter kring kundnöjdhet och lojalitet till bankerna. Studien görs med hjälp av en statistisk modell som möjliggör analys av orsakerna till kundernas bedömning, liksom till hur lojala kunderna är mot sina företag. Som bakgrund mäts image, förväntningar, produktkvalitet, servicekvalitet och prisvärdhet.
  

”Det jag är mest glad över i år är att vi drog ifrån de andra bankerna och fick högre betyg på samtliga områden. Vi tror att det till stor del beror på de investeringar i teknik och användarupplevelse vi gjort senaste åren som inneburit att vi fått Sveriges mest moderna banksajt på plats. Vi har även förbättrat vårt erbjudande och vårt prisledarskap ytterligare under året med lanseringen av exempelvis valutahandel och 1 kr i courtage. Vi är oerhört stolta att återigen kunna leva upp till våra kunders höga förväntningar.”, fortsätter Martin Tivéus, VD på Avanza.


För ytterligare information vänligen kontakta:

Martin Tivéus, VD Avanza, mobil: 070-861 80 04 mail: martin.tiveus@avanza.se
  

Om Avanza: Avanza är Sveriges största internetbank som grundades 1999 och omfattas av den statliga insättningsgarantin. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ.) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas vision är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos någon annan bank. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt ett starkt pensionserbjudande. Avanza har över 365 000 kunder med över 130 mdr SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar drygt 2 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst i antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste fem åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse "Årets nöjdaste sparkunder". För mer information besök: www.avanza.se