Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Peter Strömberg ny CIO på Avanza

Peter Strömberg tillträdde den 1:a september som CIO på Avanza. Peter Strömberg efterträder Ronnie Bodinger och tar även plats i Avanzas koncernledning.

Peter kom närmast från rollen som nordisk chef för IT-drift på RSA Insurance Group (som bland annat innefattar Trygg Hansa) där han varit i fyra år. Peter har innan dess arbetat 12 år på Nasdaq OMX där han bland annat varit Utvecklingschef.

”Peter har en gedigen IT-bakgrund inom såväl värdepappershandel som försäkring. Han har dessutom lång erfarenhet från både utveckling och IT-drift och en studiebakgrund inom både ekonomi och teknik. För en ledande Internetbank som Avanza är CIO-rollen en nyckelroll och jag är övertygad om att Peter, med sin erfarenhet och personliga egenskaper, kommer att bli en stor tillgång för Avanza.”, säger Martin Tiveus, VD för Avanza.

”Jag känner mig oerhört priviligierad att få vara med att fortsätta utveckla Avanza, ett bolag med en imponerade historia och en otroligt spännande framtid. Med min finansiella såväl som min IT bakgrund, har det varit en självklarhet att följa Avanzas framfart och löften om att leverera finansiella tjänster som de borde vara till kunderna. Att nu få vara en del av Avanza-teamet känns som en riktigt häftig utmaning”, säger Peter Strömberg, CIO Avanza.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Martin Tivéus, VD
070-861 80 04
martin.tiveus@avanza.se

Peter Strömberg, CIO

070-761 80 29
peter.stromberg@avanza.se