Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Martin Tiveus slutar som VD på Avanza

 · Regulatorisk information
Avanzas VD och koncernchef har idag informerat styrelsen att han avser att lämna sitt uppdrag. Han kommer att kvarstå i sin nuvarande roll under sin uppsägningstid som löper i sex månader. Processen för att hitta en ny VD och koncernchef kommer att inledas omgående och leds av Avanzas styrelseordförande, Sven Hagströmer.

Martin Tiveus tillträdde som VD för Avanza 2011. Bolaget har sedan dess vuxit med över 200,000 kunder och över 100 miljarder i sparkapital.

”Det är mycket tråkigt att meddela att Martin Tiveus har valt att gå vidare i karriären efter fyra och ett halvt intensiva och inte minst synnerligen framgångsrika år. Martin har mycket aktivt fortsatt att utveckla och förstärka Avanza under sina år med oss. Ett arbete som belönats med rekord i kundtillströmning, kundnytta och resultat. Under Martins ledning har Avanza dessutom vidareutvecklats till en välfungerande och innovativ organisation som kommer att fortsätta utmana sparmarknaden framöver. Trots att Avanza har förnyats i grunden under dessa år vet vi att Avanza inte är färdigutvecklat. Det blir vi aldrig! Jag vill även passa på att önska Martin lycka till i sitt nya jobb och är tacksam att han inte blir konkurrent!”, säger Sven Hagströmer.

”Nu börjar en intensiv jakt på en ny VD. Bankvärlden är under stor förändring och Avanza vill vara en fortsatt ledare i den processen. Kraven är med rätta höga från både kunder, medarbetare och ägare”, fortsätter Sven Hagströmer.

”Jag hade gärna haft flera år till med Avanza, men jag fick en möjlighet jag inte kunde tacka nej till. Jag är otroligt stolt över allt vi har åstadkommit tillsammans under min tid som VD för Avanza. Trots att vi både dubblerat antal kunder och nästan tredubblat sparkapitalet har vi aldrig kompromissat med vare sig kvalitet eller kundnöjdhet. Med Sveriges nöjdaste sparare för sjätte året i rad, ett starkt ledarskikt och en skicklig organisation som fungerar oerhört bra i alla lagdelar känner jag mig därför trygg i bolagets fortsatta framgång. Det har varit ett nöje att arbeta med ett så fantastiskt team”, säger Martin Tiveus.

Martin Tiveus har accepterat ett erbjudande från EQT att bli VD för deras portföljbolag Evidensia och kommer att tillträda sitt nya uppdrag när han fullgjort sitt uppdrag för Avanza.

Ladda ner