Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Avanza rekryterar Gunnar Olsson som COO

 · Regulatorisk information
Avanza rekryterar Gunnar Olsson som COO och förstärker därmed också koncernledningen med bred kompetens från kapitalmarknaden.

Gunnar Olsson kommer närmast från Länsförsäkringar Bank där han under de senaste tre åren varit ansvarig för digitaliseringsfrågor och bankens utvecklingsportfölj. Han har också arbetat med regelverksimplementering i produktområdena. Gunnar har närmare 20 års erfarenhet från svensk bankmarknad. Gunnar kommer att ingå i koncernledningen och tillträder sin tjänst som Chief Operating Officer (COO) senast den 1 mars.

”Gunnar kommer att bidra med en bred erfarenhet från kapitalmarknaden avseende såväl digitala kunderbjudanden och beslutstöd som aktiehandel. Gunnar är också en uppskattad ledare med fokus på kundnytta,” säger Rikard Josefson, VD Avanza.

”Jag har alltid beundrat Avanza för sitt starka kundfokus och är imponerad av den resa de gjort. Jag tror att vi är många i branschen som under åren imponerats av Avanzas förmåga att skapa kundnöjdhet,” säger Gunnar Olsson, tillträdande COO på Avanza.