Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Åsa Mindus Söderlund blir ny VD för Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension

 · Regulatorisk information
Åsa Mindus Söderlund, nuvarande VD för Avanza Fonder AB, har utsetts till ny VD för Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension. Åsa tillträder sin roll innan årsskiftet och rekryteringen av en ny VD för fondbolaget påbörjas snarast.

I början av september meddelades att nuvarande VD för pensionsbolaget Annika Saramies beslutat lämna Avanza efter 11 år. Åsa Mindus Söderlund som tillträdde som VD för Avanza Fonder AB i augusti 2017 har utsetts till ny VD för Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension. Åsa kommer att tillträda sin tjänst innan årsskiftet.

”Tjänstepensionsfrågorna är oerhört spännande och utmanande. Det är det viktigaste sparandet för de allra flesta och det finns väldigt mycket att göra och förändra i tjänstepensions­marknaden. Att fortsätta arbeta med att göra den mer transparent och mindre girig är något jag verkligen brinner för”, säger Åsa Mindus Söderlund, tillträdande VD Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension.

Åsa har en lång och bred erfarenhet från finansbranschen med särskilt fokus på fond- och pensionsområdet. Innan Åsa kom till Avanza var hon VD för SPP Konsult, med fokus på konsulttjänster inom pensionsområdet, samt medlem i SPP Pension & Försäkrings ledningsgrupp.

”Jag är otroligt glad för att Åsa som är en mycket driven och omtyckt ledare tar sig an VD-rollen inom pensionsbolaget. Åsa har under det år vi arbetat tillsammans visat på ett starkt engagemang, men också en bred kunskap inom tjänstepensionsområdet, där inte minst de nya regelverken är en viktig del. Jag ser fram emot att stötta Åsa i Avanzas fortsatta utveckling inom pensionssparande, från den redan starka utgångspunkt vi har idag”, säger Rikard Josefson, VD Avanza och styrelseordförande för Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension.