Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Avanza utökar koncernledningen med Åsa Mindus Söderlund, VD för Avanza Fonder AB

 · Regulatorisk information

Åsa Mindus Söderlund, VD för Avanza Fonder AB sedan augusti 2017, blir en del av Avanzas koncernledning. Fondbolaget spelar en viktig roll när vi nu satsar på att bli relevanta för fler genom billiga, enkla och automatiska sparprodukter. Detta tydliggjordes inte minst efter lanseringen av Avanza Auto. Hittills har över 40 000 kunder valt ett Autosparande, som nu uppgår till 1,6 miljarder kronor.

”Jag ser fram emot vad Åsas gedigna erfarenhet från fondsidan och stora engagemang kring hållbarhet kommer att utmynna i när det gäller nya produkter för Avanza,” säger Rikard Josefson, VD Avanza.

”Det känns oerhört spännande och kul att få bidra till helheten i Avanza. Avanzas roll som utmanare inom finansbranschen är oerhört viktig, särskilt för de sparare vi nu vill nå – de som inte har tiden eller intresset att göra allt själva. Det känns befriande att arbeta i en organisation som så tydligt alltid har kundens bästa för ögonen”, säger Åsa Mindus Söderlund, VD Avanza Fonder AB.

Avanzas koncernledning består inklusive Åsa av åtta medlemmar. Dessutom pågår rekryteringen av en HR-chef, vilken också tillsammans med Avanzas nya COO Gunnar Olsson kommer att ingå i koncernledningen. Gunnar Olsson tillträder sin tjänst den 1 mars.