Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Jesper Bonnivier blir ny VD för Avanza Fonder och kommer även att ingå i Avanzas koncernledning

 · Regulatorisk information
Jesper Bonnivier, tillträdande VD för Avanza Fonder, har över 18 års erfarenhet av kapitalförvaltning och har de senaste 13 åren haft ledande befattningar på Länsförsäkringar Fonder. Jesper kommer att tillträda sin tjänst senast till sommaren.

Jesper Bonnivier har utnämnts till ny VD för Avanza Fonder. Jesper kommer närmast från Länsförsäkringar Fondförvalting där han de senaste 10 åren varit vice VD och ansvarig för förvaltningen. Dessförinnan ansvarade han under flera år för utvecklingen av Länsförsäkringars fonderbjudande. Jesper är även en dokumenterat omtyckt ledare.

”Jesper kommer att tillföra Avanza stor kompetens inom förvaltning och har samtidigt en bred erfarenhet av sparandemarknaden. Jag ser fram emot Jespers och vårt fondteams vidareutveckling av Avanzas fonderbjudande och hälsar honom också välkommen till koncernledningen”, säger Rikard Josefson, VD Avanza.

”Jag har alltid imponerats av Avanza och dess uppstickarposition. Avanzas syn på kunder och kunderbjudandet, med billigare, bättre och enklare, ligger helt rätt i tiden för framtidens fonderbjudande”, säger Jesper Bonnivier, tillträdande VD Avanza Fonder.