Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Johanna Kull tar över efter Hemberg

Sparekonom Claes Hemberg slutar idag på Avanza och lämnar över rollen till Johanna Kull, tidigare tillförordnad sparekonom på Avanza. Att driva sparfrågor i spararnas intresse är viktigt och en betydande del i Avanzas uppdrag.

”Claes har från start haft en viktig roll i Avanzas själ och energi, och alltid med spararnas bästa i fokus. Johanna har helt rätt värderingar och kompetens att bära arvet vidare”, säger Rikard Josefson, VD Avanza.

Claes Hemberg har jobbat för Avanza i tjugo år och de senaste åren byggt upp en stark efterträdare i Johanna Kull.

”Spararna får i Johanna en ny stark sparekonom att hålla i handen. Därför kan jag nu säga stort tack och hejdå, även om jag förstås kommer att sakna alla sparare och härliga kollegor”, säger en mycket nöjd Claes Hemberg.

”Jag har fått mitt drömuppdrag som sparekonom på Avanza. Claes och jag har jobbat ihop i flera år och jag är väldigt taggad. Vi kommer att fortsätta ge viktig vägledning, väcka debatt och möta sparare på blogg, i sociala medier och vid föreläsningar”, säger Johanna Kull.

Vad Claes Hemberg ska göra härnäst har han inte bestämt. ”Jag har kämpat på ända in i kaklet. Imorgon ska jag på allvar börja undersöka några spår utanför sparvärlden. Vilket det blir får jag återkomma till. Folkbildning är ett stalltips”, säger Hemberg.