Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Avanza utses till Årets Bank 2019

Varje år kartlägger tidningen Privata Affärer svenska banker och utser årets bank. För andra året i rad får Avanza ta emot utmärkelsen. Denna gång lyfts främst produktutvecklingen inom hållbarhet samt lanseringen av fonden Avanza Emerging Markets fram.

Beslutet kring utmärkelsen Årets Bank fattas av en jury, där bland annat produktutveckling och nya lösningar för kunder vägs in tillsammans med omröstningen bland Privata Affärers läsare.

”Att vi för andra året i rad utnämns till Årets Bank samtidigt som vi för knappt två veckor sen tog emot utmärkelsen Sveriges nöjdaste sparkunder* är fantastiskt. Med Avanza vill vi skapa det bästa verktyget för våra kunder att lyckas med sin ekonomi, och tar utmärkelserna som ett bevis på att vi är på rätt väg och lyckats möta våra kunders högt ställda förväntningar”, säger Rikard Josefson, VD Avanza.

Under året har Avanza bland annat lanserat fonden, Avanza Emerging Markets och helt nyligen Avanza USA, som båda är Sveriges billigaste** inom sina respektive områden. Avanza blev också först i världen med att göra det enklare för kunder att investera hållbart genom att sortera fonder baserat på Morningstars hållbarhetsbetyg. Bättre aktiedata på utländska aktier har underlättat för kunder att ta steget ut på den internationella aktiemarknaden. Och i samarbete med Storytel har Avanza tagit fram två ljudböcker om sparande och aktier, i syfte att utbilda och inspirera fler personer kring ekonomi och sparande.

Under hösten genomförde Avanza det uppmärksammade #pensionsupproret, med målet att få till en förbättrad lagstiftning och ge pensionsspararna makten över sitt eget sparande. Under upproret belystes vikten av att inte hindras av höga flyttavgifter, en krånglig flyttprocess och stor otydlighet.

”Alla de här initiativen ligger helt i linje med vår vision om en bättre framtid för miljoner människor. Vi strävar hela tiden efter att fler ska upptäcka både glädjen och nyttan i att ha ett sparande, och att fler ska känna sig trygga i att hantera och fatta beslut kring sin egen ekonomi”, säger Rikard Josefson, VD Avanza.

För mer information vänligen kontakta:
Rikard Josefson, VD, Avanza
070-206 69 55
E-post: rikard.josefson@avanza.se
Twitter: @avanzabank

*Enligt den årliga undersökningen som genomförs av Svenskt Kvalitetsindex (SKI).
**Enligt information från Morningstar Direct

Avanza Emerging Markets är en matarfond som placerar minst 85% av kapitalet i ett mottagarfondföretag som investerar i MSCI Emerging Markets Index. Avanza USA är en matarfond som placerar minst 85% av sina medel i ett mottagarfondföretag som investerar i MSCI USA SRI (5% Issuer Capped Index). Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Investeringar i värdepappersfonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. För information, faktablad och informationsbroschyr, se avanza.se/emerging-markets samt avanza.se/avanza-usa.

I över 40 år har MSCIs forskningsbaserade index och analysverktyg hjälpt världens ledande investerare att bygga och förvalta bättre portföljer. MSCIs klienter förlitar sig på bolagets produkt- och tjänsteutbud för att få djupare förståelse för vad som driver avkastning och risk i deras portföljer, tillgångsklasser och innovativa research. MSCIs produkt- och tjänsteutbud inkluderar index, analysmodeller, data, benchmarks för fastigheter och ESG-research. MSCIs kunder inkluderar 99 av de 100 största kapitalförvaltarna enligt den senaste P&I-rankingen.

Avanza är en digital plattform för sparande och investeringar som grundades 1999. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas kundlöfte är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos andra banker eller pensionsbolag. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt bolån och ett starkt pensionserbjudande. Avanza har över 950 000 kunder med närmare 400 mdr SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar 4,3 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst sett till antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste tio åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse “Årets nöjdaste sparkunder”. För mer information besök: https://www.avanza.se/ir