Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Avanza får utmärkelsen Sveriges nöjdaste sparare – för elfte året i rad!

För helt unika elfte året i rad vinner Avanza Svenskt Kvalitetsindex (SKI) utmärkelse Sveriges nöjdaste kunder i kategorin sparande.

”Nöjda kunder är själva drivkraften i allt vi gör. Och ett så speciellt år som i år har det känts extra viktigt att finnas där för våra kunder. Därför sträcker vi på oss lite extra idag och känner en enorm stolthet och glädje över att vi för helt otroliga elfte året i rad lyckats leva upp till våra kunders höga förväntningar. Stort tack till alla magiska kunder som gillar det vi gör, och som fortsätter sporra oss att bli ännu bättre”, säger Rikard Josefson, VD Avanza.

I sin undersökning mäter och analyserar SKI kundernas nöjdhet och lojalitet till bankerna. Som bakgrund mäts image, förväntningar, produktkvalitet, servicekvalitet och prisvärdhet. Avanza ökade jämfört med förra årets mätning och förstärker sin ledande position inom kundnöjdhet.

”Våra kunders höga förväntningar kräver att vi hela tiden ser över och utvecklar vårt erbjudande. Trots pandemi och att merparten av alla medarbetare jobbar på distans har vi under året lanserat inte mindre än tre fonder, Avanza Europa, Avanza World Tech by TIN och Avanza Småbolag by Skoglund, tagit fram Hållbarhetsstämpeln som gjort det ännu enklare för våra kunder att investera hållbart, och gett kunderna bättre insikter i sitt sparande genom förbättrade verktyg för analys”, avslutar Rikard Josefson.

I undersökningen ingår en NPS-mätning (Net Promotor Score) som visar kundernas rekommendationsgrad. Även denna ger Avanza en tydlig förstaplacering med ett NPS på 67. Det är med god marginal till övriga aktörer och branschsnittet på 10.

För mer information vänligen kontakta: 
Rikard Josefson, VD, Avanza
070-206 69 55
E-post: rikard.josefson@avanza.se
Twitter: @avanzabank

Avanza är en digital plattform för sparande och investeringar som grundades 1999. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas kundlöfte är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos andra banker eller pensionsbolag. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt bolån och ett starkt pensionserbjudande. Avanza har över 1 miljon kunder med över 500 mdr SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar 5,4 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst sett till antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste tio åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse "Årets nöjdaste sparkunder". För mer information besök: avanza.se/ir