Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Avanza lanserar aktivt förvaltad småbolagsfond i samarbete med förvaltaren Fredrik Skoglund

Avanza lanserar tillsammans med den framgångrika förvaltaren Fredrik Skoglund fonden Avanza Småbolag by Skoglund. Fonden är en aktivt förvaltad fond med fokus på svenska, innovativa småbolag med stor tillväxtpotential. Huvudteman är hållbarhet, digitalisering och transformering. Fonden är exklusiv för Avanzas kunder.

Mottagarfonden FE Småbolag Sverige förvaltas aktivt av den mycket framgångsrika och erfarna förvaltaren Fredrik Skoglund.

Fonden har en lång investeringshorisont och investerar i svenska, innovativa och snabbväxande bolag med ett börsvärde på 0 till 75 miljarder kronor, med fokus på bolag i den lägre delen av spannet. Hållbarhet kommer att vara en viktig del i förvaltningen av fonden och genomsyra processen av bolagsval. Förutom hållbarhetstemat kommer även trenderna inom digitalisering och transformering vara viktiga teman i förvaltningen. Det vill säga bolag som vinner på förändrade beteenden i samhället.

”Det här är det bästa jag vet. Jag har arbetat med analys och förvaltning i 22 år. Mitt mål är att skapa bästa möjliga avkastning. Jag är övertygad om att morgondagens vinnare finns bland småbolag som utmanar de större jättarna”, säger Fredrik Skoglund, fondförvaltare.

Avanza Småbolag by Skoglund är ett exklusivt samarbete mellan Avanza och Fredrik Skoglund och kan endast handlas via Avanza. Fonden är en av de billigaste aktivt förvaltade småbolagsfonderna för privatpersoner på marknaden. Fondens totala avgift uppskattas till 1,30 procent. Det är en avgiftsnivå som är mycket konkurrenskraftig jämfört många andra småbolagsfonder.

”Småbolag har de senaste 20 åren avkastat närmare tre gånger så mycket som stora bolag. Jag har också på nära håll kunnat följa Fredriks framgångsrika förvaltning. Därför känns det idag extra bra att få lansera ytterligare ett attraktivt alternativ till våra kunders fondportföljer”, säger Rikard Josefson, VD Avanza.

Avanza Småbolag by Skoglund är en matarfond som placerar minst 85% (och i praktiken 100%) av sina medel i ett mottagarfondföretag. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

För mer information vänligen kontakta: 
Rikard Josefson, VD, Avanza
070-206 69 55
E-post: rikard.josefson@avanza.se
Twitter: @avanzabank

Avanza är en digital plattform för sparande och investeringar som grundades 1999. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas kundlöfte är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos andra banker eller pensionsbolag. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt bolån och ett starkt pensionserbjudande. Avanza har över 1 miljon kunder med över 500 mdr SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar 5,4 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst sett till antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste tio åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse "Årets nöjdaste sparkunder". För mer information besök: avanza.se/ir