Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Avanzas CFO och vice VD Birgitta Hagenfeldt har beslutat att lämna Avanza 2021

 · Regulatorisk information
Birgitta Hagenfeldt har varit Avanzas CFO sedan 2008 och vice VD sedan våren 2017. Birgitta har valt att lämna Avanza till sommaren 2021 för att inte längre arbeta i en operativ roll. Hon kommer att arbeta kvar fram till dess för att säkerställa en smidig övergång till sin efterträdare. Rekryteringen av en ny CFO påbörjas inom kort.

”Det har varit en otroligt spännande tid på Avanza, som är något helt annat än när jag började för 12 år sen. Då hade Avanza cirka 150 000 kunder med 48 miljarder kronor i sparkapital. Vi har nu passerat 1 miljon kunder med 400 miljarder i sparkapital och dessutom vunnit SKI för Sveriges nöjdaste sparkunder under tio års tid. Jag har sedan länge haft en plan att när jag fyller 60 år inte längre arbeta operativt, nu ser jag fram emot att få mer tid med min familj, men är också öppen för styrelseuppdrag. Jag är stolt över att ha fått vara en del i Avanza och jag kommer att sakna det driv och den energi som finns hos alla fantastiska kollegor”, säger Birgitta Hagenfeldt, CFO Avanza.

”Birgitta har varit en viktig del i Avanzas tillväxtresa de senaste 12 åren. För mig har hon också varit ett ovärderligt stöd sedan jag tillträdde som VD. Birgitta är en mycket omtyckt och stark ledare och hennes kompetens och engagemang kommer att saknas. Jag har dock full respekt för hennes beslut och önskar henne all lycka framöver när hon väljer att lämna den operativa delen av sitt yrkesliv”, säger Rikard Josefson”, VD Avanza.

För mer information vänligen kontakta:
Rikard Josefson, VD
070-206 69 55
E-post: rikard.josefson@avanza.se
Twitter: @avanzabank

Avanza är en digital plattform för sparande och investeringar som grundades 1999. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas kundlöfte är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos andra banker eller pensionsbolag. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt bolån och ett starkt pensionserbjudande. Avanza har över 1 miljon kunder med över 400 mdr SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar 4,5 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst sett till antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste tio åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse "Årets nöjdaste sparkunder". För mer information besök: www.avanza.se/ir