Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Nicklas Andersson ny sparekonom på Avanza

Nicklas Andersson tillträder idag som ny sparekonom på Avanza och efterträder Johanna Kull som blir hållbarhetsansvarig.

Nicklas Andersson har arbetat på Avanza i fem år och har i sparkretsar blivit en välkänd profil, känd för sitt brinnande intresse och starka engagemang för börsen och investeringar. Han har under större delen av sitt liv varit starkt engagerad i branschorganisationen Aktiespararna och är för närvarande ordförande i Lidingös lokalavdelning.

”Nicklas är en eldsjäl och otroligt kompetent och kunnig. Han har alltid spararnas bästa för ögonen och har genom åren inspirerat och väglett tusentals människor till ett bättre sparande. Jag kan inte tänka mig en bättre lämpad person för rollen som sparekonom på Avanza”, säger Avanzas VD Rikard Josefson.

Nicklas driver idag de populära poddarna Avanzapodden och Investerarens podcast, något som han kommer att fortsätta med även i sin nya roll. Han är även en aktiv twittrare med närmare 50 000 följare och har tillsammans med Johanna, som nu blir hållbarhetsansvarig, också gjort de populära ljudböckerna Sparskolan och Aktieskolan.

”Avanza är min drömarbetsgivare och nu får jag möjlighet att bredda mitt uppdrag, samtidigt som jag får fortsätta att inspirera och motivera människor till en bättre ekonomisk framtid”, säger Nicklas Andersson.

”Finansbranschen spelar en nyckelroll för att vi ska nå klimatmålen och som stor aktör har vi ett ansvar att hjälpa våra kunder att göra medvetna och informerade val. Vi kan alla hjälpa till att skapa förändring”, säger en väldigt nöjd Johanna som aktivt kommer driva dessa frågor i sin nya roll.

För mer information vänligen kontakta: 
Rikard Josefson, VD, Avanza
070-206 69 55
Mejl: rikard.josefson@avanza.se
Twitter: @avanzabank

Nicklas Andersson, Sparekonom
079 - 061 04 00
Mejl: nicklas.andersson@avanza.se
Twitter: @Investeraren

Johanna Kull, Hållbarhetsansvarig Avanza
070-452 48 34
Mejl: johanna.kull@avanza.se
Twitter: @kulljohanna

Avanza är en digital plattform för sparande och investeringar som grundades 1999. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas kundlöfte är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos andra banker eller pensionsbolag. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt bolån och ett starkt pensionserbjudande. Avanza har över 1 miljon kunder med över 500 mdr SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar 5,4 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst sett till antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste tio åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse "Årets nöjdaste sparkunder". För mer information besök: avanza.se/ir