Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Avanza gör det enklare än någonsin att flytta tjänstepensioner

Nu lanserar Avanza en ny digital tjänst, Pensionsjakten, som en fortsättning på pensionsupproret. Tjänsten gör det enklare för pensionssparare att komma ifrån onödiga avgifter och få en bättre överblick genom att lätt kunna hitta och flytta tjänstepensioner med hjälp av BankID. ”Branschen har länge levt på att det ska vara krångligt, dyrt och svårt med pensioner. Nu ändrar vi på det”, säger Åsa Mindus Söderlund, VD Avanza Pension.

Att flytta en tjänstepension kräver ofta manuella undersökningar och krångligt pappersarbete, men inte längre. Avanzas nya tjänst Pensionsjakten letar med hjälp av BankID-signering rätt på tjänstepensioner hos andra bolag och visar direkt om de går att flytta eller inte och vad man kan spara i avgifter på flytten. Användaren får sedan all information som krävs för att med några få knapptryck skapa en flyttansökan.

”Vårt mål är att göra pension till något enkelt för våra kunder. Därför är vi väldigt stolta och glada över att vi nu digitaliserar branschen på vår sida och gör det enklare än någonsin att flytta tjänstepensioner och få en samlad översikt. Det gör att fler kommer kunna fatta smarta beslut och få en bättre pension i framtiden”, säger Åsa Mindus Söderlund, VD Avanza Pension.

Hjälper fler att komma bort från dyra avgifter
Genom pensionsupproret har Avanza tidigare belyst de skevheter som finns inom pensionsbranschen. Ambitionen är att förbättra och förenkla för människor att utan administrativt krångel komma bort från oskäliga avgifter som äter upp deras pensionspengar – och ge fler möjligheten att flytta sina pensioner till den aktör som de själva väljer och därigenom få en bättre överblick.

”Många aktörer på pensionsmarknaden täljer guld genom att ta ut årliga kapitalavgifter och i vissa fall även fasta avgifter. Det kan vara otroligt svårt för kunderna att se vad de faktiskt betalar för sina tjänstepensioner. Med vår nya tjänst tar vi ytterligare ett steg i att driva marknaden framåt och göra den digital och mer transparent. Självklart kommer vi fortsätta att utveckla tjänsten för att ge kunderna ännu större insikter kring sitt pensionssparande”, fortsätter Åsa Mindus Söderlund.

Pensionsjakten hämtar pensionsdata från andra försäkringsbolag och banker genom Insurely, något som Avanza är bland de första i Sverige med att göra.

"Vi tycker att det ska vara enklare för konsumenter att ta kontroll över sin pension. De förtjänar en bättre insyn i sin pensionssituation, genom en tydligare översikt kring både avgifter och sparande på ett enkelt, snabbt och lättöverskådligt sätt. Det känns extra roligt att samarbeta med en modern och kundvänlig partner som Avanza för att realisera vår vision till ökad konsumentnytta med hjälp av öppen data", säger Martin Einemo, VD på Insurely.

Tjänsten rullas ut med start i dag och kommer inom kort att bli tillgänglig för alla Avanzas kunder.

Beroende på bolag kan Pensionsjakten i realtid hämta in och visa upp följande information:
• Hos vilka bolag man har sina tjänstepensioner
• Vad det är för typ av pensioner
• Försäkringsnumret
• Vilka tjänstepensioner som går att flytta
• Pensionernas avgifter
• Eventuella flyttkostnader
• Hur mycket mer man kan få i pension vid en flytt
• Arbetsgivarens namn och organisationsnummer

För mer information vänligen kontakta: 
Åsa Mindus Söderlund, VD Avanza Pension
070-601 88 29
asa.mindussoderlund@avanza.se
Twitter: @avanzabank

Avanza är en digital plattform för sparande och investeringar som grundades 1999. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas kundlöfte är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos andra banker eller pensionsbolag. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt bolån och ett starkt pensionserbjudande. Avanza har över 1,5 miljon kunder med mer än 800 mdr SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar 6,6 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst sett till antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste tolv åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse "Årets nöjdaste sparkunder". För mer information besök: avanza.se/ir