Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Avanza utser Peter Almqvist till ny CIO

Peter Almqvist har en gedigen erfarenhet från IT-drift och IT-säkerhet inom börshandel. Han är också en stark ledare och en viktig intern kulturbärare med kunden i fokus.

Peter Almqvist har arbetat på Avanza i rollen som driftchef sedan 2011 med ansvar för framför allt IT-drift, IT-säkerhet, fysisk säkerhet och mjukvarutestning. Sedan 2018 har han haft det övergripande ansvaret för intern IT och produktionsdrift. Peter har dessförinnan en bakgrund från Nasdaq som projektledare för integrations- och leveransprojekt, affärsutveckling för derivatmarknader samt olika roller inom drift och försäljning av börssystem.

”Peter är en stark och mycket uppskattad ledare och medarbetare på Avanza. Jag är verkligen glad för att han har accepterat rollen som vår nya CIO, i stark konkurrens med externa sökanden. Peter har alltid varit en drivande kraft i utvecklingen av vår IT-strategi och har en stor del i att vi har en teknikplattform i framkant och är väl positionerade för framtida teknikval”, säger Rikard Josefson, VD Avanza.

”Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta min resa på Avanza med fokus på att vidareutveckla vår IT, så att den även i framtiden på bästa sätt hjälper våra kunder och medarbetare”, säger Peter Almqvist, blivande CIO Avanza.

Peter Almqvist kommer att ingå i Avanzas koncernledning och tillträder sin roll den 1 oktober 2022. Avanzas koncernledning består härefter av tio medlemmar, med en könsfördelning på 50/50.

För mer information vänligen kontakta: 
Rikard Josefson, VD, Avanza
070-206 69 55
E-post: rikard.josefson@avanza.se
Twitter: @avanzabank

Avanza är en digital plattform för sparande och investeringar som grundades 1999. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas kundlöfte är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos andra banker eller pensionsbolag. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt bolån och ett starkt pensionserbjudande. Avanza har över 1,7 miljoner kunder med över 600 miljarder SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar drygt 6 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst sett till antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste tolv åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse "Årets nöjdaste sparkunder". För mer information besök: avanza.se/ir