Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Avanzas Pensionsjakten kan ge 1 miljon mer i pension – nu prisas den som årets flyttjänst

Avanzas flyttjänst för pensioner – Pensionsjakten – prisas nu av Privata Affärer som 2022 års bästa flyttjänst. Med några få knapptryck letar den upp gamla pensioner och visar direkt om de går att flytta eller inte. ”Att flytta sina gamla pensioner bort från dyra avgifter kan ge så mycket som en miljon mer i pension. Det är väldigt mycket pengar”, säger Åsa Mindus Söderlund, VD Avanza Pension.

Att flytta en pension har länge varit en krånglig process med manuella undersökningar och tidskrävande pappersarbete. Det har Avanzas tjänst Pensionsjakten ändrat på.

Nu har den revolutionerande tjänsten prisats av Privata Affärer som årets bästa flyttjänst.

”Det som tidigare var väldigt omständligt görs nu betydligt enklare med några få knapptryck. Därför blir vi såklart väldigt stolta och glada över att det jobb vi gör för att fler ska kunna få mer pengar i pension är uppskattat. Branschen har gjort pension till något krångligt, med Pensionsjakten vill vi gå i bräschen och hoppas att fler tar efter”, säger Åsa Mindus Söderlund, VD Avanza Pension.

Den digitalisering som Pensionsjakten innebär gör det alltså enklare än någonsin att flytta gamla tjänstepensioner och privata pensioner och därmed få en lättare och samlad översikt. Effekten blir att fler kan fatta smartare beslut och få en bättre pension – till exempel genom att slippa oskäliga kapitalavgifter. Något som också poängteras i Privata Affärers motivering till utmärkelsen:

”Pensionsjakten ger praktisk hjälp att få grepp om pensionen – och mot otyget att pengar är inlåsta med dåliga villkor”.

”Med Pensionsjakten vill vi öka transparensen och ge fler möjligheten att se vad de faktiskt betalar för sina pensioner. Att flytta sin pension bort från dyra avgifter kan faktiskt ge upp till en miljon mer i pension och för de med hög pension betydligt mycket mer än så. Hos oss kan man också investera sin pension i både fonder och i aktier”, avslutar Åsa Mindus Söderlund, VD Avanza Pension.

Så investerar Avanzas kunder sin tjänstepension:
10 mest ägda aktierna
1. Investor B
2. Samhällsbyggandsbolaget i Norden B
3. Volvo B
4. Hennes & Mauritz B
5. Kinnevik B
6. Evolution
7. Tesla Inc
8. Embracer Group B
9. Swedbank A
10. Apple Inc

10 mest ägda fonderna
1. Avanza 75
2. Avanza Zero
3. Danske Invest Global Index SA
4. Spiltan Aktiefond Investmentbolag
5. Swedbank Robur Access Asien A
6. Fidelity Latin America A-Dis-USD
7. Avanza Global
8. Länsförsäkringar Global Index
9. Avanza Auto 6
10. Handelsbanken EMEA Tema (A1 SEK)

Så har vi räknat
Flyttbelopp: 525 000 kr. Kundens ålder: 40 år. Pensionsålder: 65 år med en uttagsperiod på 20 år. Avkastning per år: 6,0%. Inga fler inbetalningar görs. Uträkningen bygger på en kapitalavgift på 0,65% per år och en fast årlig avgift på 240 kr, som är vanliga avgifter hos de bolag som tar ut avgifter. Du kan ha antingen högre eller lägre avgifter. Pensionssumman hos Avanza blir 4 581 565 kr medan pensionssumman på andra bolaget blir 3 570 719 kr. Skillnaden om du flyttar till Avanza blir alltså 1 010 846 kr mer i pension. Den procentuella avkastningen per år är inte garanterad och kan bli högre eller lägre än 6,0% beroende på hur du väljer att investera pengarna. Vi har inte räknat in fondavgifter i exemplet utan bara kapitalavgifter och fasta avgifter. Se mer om hur vi har räknat på: https://www.avanza.se/1miljon

För mer information vänligen kontakta: 
Åsa Mindus Söderlund, VD Avanza Pension
070-601 88 29
E-post: asa.mindussoderlund@avanza.se
Twitter: @avanzabank

Avanza är en digital plattform för sparande och investeringar som grundades 1999. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas kundlöfte är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos andra banker eller pensionsbolag. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt bolån och ett starkt pensionserbjudande. Avanza har över 1,7 miljoner kunder med över 600 miljarder SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar drygt 6 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst sett till antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste tretton åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse "Årets nöjdaste sparkunder". För mer information besök: avanza.se/ir