Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Avanza breddar fondutbudet ytterligare – nu med Sveriges billigaste korträntefond

Idag lanseras Avanza Ränta Kort – en svensk räntefond som ger Avanzas kunder möjligheten att placera kapital med kortare tidshorisont till låg risk. Med en total avgift på 0,10% blir Avanza Ränta Kort den billigaste* räntefonden i Sverige.

Inom loppet av sju dagar lanserar Avanza två nya räntefonder. Först ut var Avanza Ränta Global. Idag släpps Avanza Ränta Kort som ger exponering mot svenska bostadsobligationer och obligationer utgivna eller garanterade av stater och kommuner med låg ränterisk och högsta kreditbetyg. Lanseringen innebär ett utökat samarbete mellan Avanza och Captor Fund Management AB.

”Höga räntor fortsätter att slå hårt mot hushållens ekonomi och vår nya fond är ett bra komplement till Avanza Ränta Global som lanserades förra veckan. Avanza Ränta Kort ger kunder som sparar med en kortare tidshorisont än tre år ett bra alternativ att dra nytta av det höga ränteläget”, säger Jesper Bonnivier, VD Avanza Fonder.

Avanza Ränta Kort är en matarfond som placerar minst 85% i mottagarfonden Captor Perenne Short Term Bond, en renodlad fond med högsta kreditbetyg (AAA). Fokus ligger på låg ränterisk och låg kreditrisk med högsta möjliga likviditet. Den genomsnittliga räntedurationen är under ett år.

”Vår målsättning var att skapa en räntefond som passar kunder som vill ta låg risk och sparar med en kortare tidshorisont. Med Avanza Ränta Kort ges den möjligheten, dessutom till Sveriges lägsta pris”, säger Jesper Bonnivier, VD Avanza Fonder.

På Avanzabloggen berättar Felicia Schön, Privatekonom, mer om hur räntefonder fungerar och vad som driver avkastningen: https://blogg.avanza.se/allt-du-behover-veta-om-rantefonder/

För mer information vänligen kontakta: 
Jesper Bonnivier, VD Avanza Fonder
073-980 22 61
E-post: jesper.bonnivier@avanza.se

*Billigast jämfört med räntefonder med andelsklass i svenska kronor (exkl. ETFer) utan teckningskostnader till privatpersoner i Sverige med minsta investering om max 5000 kr. Källa Morningstar 14/11 2023.

Investeringar innebär en risk att du inte får tillbaka pengarna du satte in. För legala dokument se avanza.se.

Avanza är en digital plattform för sparande och investeringar som grundades 1999. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas kundlöfte är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos andra banker eller pensionsbolag. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt bolån och ett starkt pensionserbjudande. Avanza har över 1,8 miljoner kunder med närmare 750 miljarder SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar 6,5 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst sett till antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste 14 åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse "Årets nöjdaste sparkunder". För mer information besök: avanza.se/ir