Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Kommentar till driftproblem hos Avanza

Veckans tekniska problem hos Avanza beror på två helt separata händelser. Avanza ser ytterst allvarligt på incidenterna och arbetar på att stärka stabiliteten.

Dagens incident berodde på förberedelser för ett underhållsarbete som fick tekniska konsekvenser. Incidenten pågick i varierad utsträckning under förmiddagen. Avanza är väl införstådd med vad som orsakat problemet och arbetar på en lösning för att det inte ska hända igen.

Måndagens incident berodde på en bugg i mjukvaran från en leverantör som gjorde att trafik inte kunde tas emot till vare sig sajt eller appar. Detta hade inget med Avanzas egna system att göra. Under en period kunde endast statisk data visas på sajten, dvs ingen kunde se sin egen data. Beslutet togs då att inte visa något alls tills problemet var helt löst.

”Vi ser otroligt allvarligt på detta och jag kan inte säga annat än att jag skäms. Detta ska inte hända. Vi arbetar kontinuerligt med våra system och jag har full tillit till mina medarbetare. Samtidigt behöver vi gå till botten med vad som hänt och har satt in alla resurser vi kan för att säkerställa att det inte händer igen”, säger Rikard Josefson, VD Avanza.

I grunden tillhör Avanzas system branschens mest moderna. Avanzas strategi är att arbeta kontinuerligt med att modernisera och uppgradera systemen för att hålla dem aktuella. På detta sätt undviks teknisk skuld som kräver stora engångsinsatser. Avanza kommer självklart att lägga resurser på att förbättra stabiliteten, vilket dock inte kräver några större monetära investeringar.

För mer information vänligen kontakta: 
Rikard Josefson, VD, Avanza
070-206 69 55
E-post: rikard.josefson@avanza.se
Twitter: @avanzabank

Avanza är en digital plattform för sparande och investeringar som grundades 1999. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas kundlöfte är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos andra banker eller pensionsbolag. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt bolån och ett starkt pensionserbjudande. Avanza har över 1,8 miljoner kunder med över 700 miljarder SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar närmare 7 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst sett till antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste tretton åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse "Årets nöjdaste sparkunder". För mer information besök: avanza.se/ir