Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Personalförändringar hos Avanza

Anders Karlsson, chef för Product & Tech, började sin tjänst hos Avanza förra veckan. Härutöver har Nicklas Andersson, Sparekonom, beslutat lämna Avanza för nya utmaningar.

Enligt tidigare kommunikation påbörjade Anders Karlsson sin tjänst hos Avanza i juni. Anders kommer närmast från en tjänst som produktchef hos Klarna och har en gedigen erfarenhet av utveckling med särskilt fokus på produktledning, kundupplevelse och förändringsarbete. Hans erfarenhet från finanssektorn sträcker sig långt tillbaka till roller inom både Handelsbanken och Nasdaq. Anders ingår som en av tio i Avanzas koncernledning.

”Anders började i måndags förra veckan och har redan visat stora ledaregenskaper. Jag känner mig mycket trygg i att han kommer att leda området Product & Tech till nästa nivå, där innovation, en användarupplevelse i världsklass och ökad effektivitet är prioriterade områden”, säger Rikard Josefson, VD Avanza.

”Jag har välkomnats med öppna armar och känner stor inspiration inför att vidareutveckla Avanza och våra produkter tillsammans med alla nya kollegor. Jag ser verkligen fram emot att genom teknikens möjligheter och vår starka innovationskraft göra sparande ännu enklare och mer inspirerande för våra kunder”, säger Anders Karlsson, CPTO Avanza.

Nicklas Andersson har meddelat att han, tillsammans med ytterligare sju kollegor, kommer att gå vidare till potentiellt konkurrerande verksamhet.

”Avanza har under de senaste åren vuxit starkt och är idag Sveriges ledande plattform för sparande och investeringar med närmare 650 personer som jobbar på att leverera att starkt kunderbjudande varje dag. De personer som lämnar är duktiga och omtyckta kollegor som arbetat på Avanza länge. Nicklas är en uppskattad kollega och aktieprofil och har axlat sparekonomrollen med bravur under två och ett halvt år. Självklart kommer jag och många med mig att sakna honom”, säger Rikard Josefson, VD Avanza.

Rekryteringen efter en ny sparekonom påbörjas inom kort. Fram till dess att en sådan är på plats finns privatekonom Felicia A Schön tillgänglig för sparfrågor.

För mer information vänligen kontakta: 
Rikard Josefson, VD, Avanza
070-206 69 55
Mejl: rikard.josefson@avanza.se
Twitter: @avanzabank

Anders Karlsson, Chief Product & Technology Officer (CPTO) Avanza
076-200 90 96
Mejl: anders.karlsson@avanza.se

Avanza är en digital plattform för sparande och investeringar som grundades 1999. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas kundlöfte är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos andra banker eller pensionsbolag. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt bolån och ett starkt pensionserbjudande. Avanza har över 1,8 miljoner kunder med över 700 miljarder SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar närmare 7 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst sett till antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste tretton åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse "Årets nöjdaste sparkunder". För mer information besök: avanza.se/ir