Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Philip Scholtzé ny Sparekonom på Avanza

Philip Scholtzé blir ny Sparekonom på Avanza. Börsprofilen kommer närmast från Fondbolagens förening och är även en känd profil sedan sitt engagemang inom Aktiespararna. Philip tillträder sin roll senast 1 mars 2024.

”Det känns fantastiskt bra! Jag känner mig otroligt stolt över att få komma tillbaka till Avanza i rollen som Sparekonom. Jag är supermotiverad och ser verkligen fram emot att bidra med kunskap och instikter till Avanzas alla hängivna aktiesparare”, säger Philip Scholtzé.

Philip Scholtzé, idag sparekonom på Fondbolagens förening, har ett brinnande intresse för sparande och investeringar och har arbetat i flera ledande och kundnära roller inom finansbranschen. Han har även tidigare arbetat på Avanza. Philip har också gjort sig känd genom sitt engagemang inom Unga Aktiesparare och Aktiespararna.

”Vi är väldigt glada över att välkomna Philip Scholtzé till Avanza som ansiktet utåt inom aktiesparande. Han är en stjärna när det kommer till sparfrågor och har genom sin karriär inspirerat tusentals människor genom sitt pedagogiska och okomplicerade sätt att prata om ekonomi”, säger Avanzas tf VD Gunnar Olsson.

Philip Scholtzé kommer framför allt att driva aktierelaterade frågor och han kommer att ha ett nära samarbete med Privatekonom Felicia Schön.

För mer information vänligen kontakta: 
Gunnar Olsson, tf VD Avanza Bank
070-162 75 07
Mejl: gunnar.olsson@avanza.se

Avanza är en digital plattform för sparande och investeringar som grundades 1999. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas kundlöfte är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos andra banker eller pensionsbolag. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt bolån och ett starkt pensionserbjudande. Avanza har över 1,8 miljoner kunder med närmare 750 miljarder SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar 6,5 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst sett till antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste fjorton åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse "Årets nöjdaste sparkunder". För mer information besök: avanza.se/ir