Artboard 1logo
Avanza
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK
Avanza Bank Holding |
  SEK |  %   SEK

Hållbara investeringar

Vi vill att Avanza ska vara det självklara valet för den som vill spara hållbart. Vårt mål är att det ska finnas ett tydligt hållbart alternativ inom varje produktområde.

Alla våra team är involverade i hållbarhetsarbetet. Det ska vara enkelt för våra kunder att hitta och investera i hållbara val. Som ett första steg i detta har vi lanserat sidan Spara hållbart på sajten, där våra kunder kan få inspiration till ett mer hållbart sparande, ta reda på hur klimatvänligt deras sparande är och lära sig mer om hur sparpengar kan bidra till hållbarhet.

För att kunna filtrera på hållbara alternativ krävs att vårt utbud ska kunna analyseras utifrån olika hållbarhetskriterier. Här samarbetar vi med och inhämtar data ifrån Morningstar. Det händer mycket på hållbarhetsområdet. Företag blir bättre på att hållbarhetsrapportera och det kommer ny reglering för detta framöver. Hållbarhetsdatan på sajten är därför under ständig utveckling och förbättring.

Nedan några exempel från vårt hållbara utbud:

Hållbarhetsdata på fondguiden – Vi har gjort det enklare för våra kunder att se hur fonder arbetar med hållbarhet genom att visa hållbarhetsdata på våra fondguider.

Skapa en egen hållbarhetsstämpel – För en del handlar hållbarhet om hur vi tar hand om miljön, medan det för andra kan betyda att man inte vill investera i vissa branscher. Genom att skapa sin egen hållbarhetsstämpel kan kunder själva hitta de fonder som matchar de personliga valen genom att ta ställning inom fyra kategorier: Miljö & klimat, Ifrågasatta brancher, Socialt ansvar och Ägarstyrning.

Fondportföljanalys – I ”Min fondportföljanalys” kan kunder analysera sitt fondinnehav. Förutom branschfördelning och innehav, syns också hur många av fonderna som har låg CO2-risk och hur fondbolagen arbetar med miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning.

Trackers med jämställdhet- och hållbarhetsfokus – Trackers AVA Gender Equality Tracker, AVA OMXS30ESG Tracker, AVA Fossil Free EU Tracker, AVA Low Carbon EU Tracker med flera.

Hållbara investeringar